Privacy policy

Art. 1 general provisions

V nsk-bg.com We are committed to ensuring the privacy and protection of your personal information, in our capacity of Personal Data Administrator, which you provide us.

This Policy explains when and why we collect personal information ("personal information",and "personal data" are used as identical terms in this Policy) for people, who visit our site and use our services, how we use it, conditions, in which we can reveal it to others and how we keep it.

We may change this Policy at certain times, so, please make sure, that you are familiar with the current Privacy Policy. By using our site and the services provided through it, You agree to be bound by this policy.

Any questions, related to this Policy may be sent by e-mail: office@nsk-bg.com

Art. 2 About us

We are nsk-bg.com, and provide services, products or general information about our business.

Our management address BULGARIA, city. Sofia, Slatina district, st. “593”, 2, ent. G, fl. 3. When we use "we" and "us" and verbs in this form in the text below, we mean nsk-bg.com

Art. 3 How we collect personal information from you

We receive information about you, when you use our site nsk-bg.com, for example when sending a request for an offer / information, or in the process, in which you state, you order and use the services provided on the site.

Art. 4 What kind of personal information we collect

We only collect basic personal data about you, which do not include special categories of personal data ("Sensitive data"). Personal information, which we collect may include the name, address, e-mail address, telephone number, other data, required by the Accounting Act and other laws, as well as information about which pages were visited and when.

Art. 5 Why we need your data

We need to know your personal information, to provide you with the services, offered through this site, within the framework of a contract between us in connection with their provision, as well as information, which you have requested or explicitly agreed to. We will not collect personal data, which we do not need for the above purposes.

Art. 6 How your information is used

We may use your information, to:

  • We provide the services, which you have stated, including processing your orders and fulfilling our obligations, arising from the contractual relationship between us;
  • We provide new information, directly related to services, which you have stated;
  • We respond to inquiries and provide you with information, which you requested, including assistance in resolving issues, arising in connection with your inquiries;
  • We use re-marketing through trusted sites, including Google AdWords and Facebook;
  • We are looking for your opinions or comments about the services and products / trainings we provide;
  • We perform statistical analyzes and other analyzes to improve our services;
  • We ensure the preservation of your interests in connection with the use of our site or services;
  • We inform you about changes in the general conditions, our privacy policy or services.

Art. 7 How long we keep your information

We keep your personal data only to the extent and for as long as it is necessary for the respective activity, for which they are provided, or as provided in a contract between us, subject to the requirements and deadlines, provided for in the Accounting Act, tax laws and other applicable regulations in the Republic of Bulgaria.

The data, which you have provided for use in marketing purposes, are kept until you notify us, that you no longer wish to receive relevant information from us.

After achieving the goals of the processing of your personal data, we destroy them.

Art. 8 Who has access to your information

We will not sell, we provide for rent, nor will we share your information with third parties for marketing purposes.

We may pass on your information to third party service providers, subcontractors and other related organizations solely for the purpose of performing tasks and providing services to you on our behalf.

Nevertheless, when we use third party service providers, we only disclose personal information, which is necessary for the provision of the service, and we have a contract with the relevant third party, which requires him to keep your information and not use it for his direct marketing purposes.

We will not share your information with third parties for their marketing purposes, unless you have requested it, or is required by law, judicial act or to prevent fraud or other crime.

We work with various third parties - service providers, to provide you with quality and reliable services. When researching or purchasing one of these services, the relevant third party service provider will use your data, to provide you with information and fulfill your obligations, which arise in this connection under contracts with them. In some cases, they will act as the data controller of your information, therefore, we encourage you to familiarize yourself with their Privacy Policy. These third party service providers will share your information with us, and we will use it in accordance with this Privacy Policy.

Provision of your data to state bodies can be done only in the cases provided by law and in volume, which does not exceed the objectives, for which they are requested.

The Commission for Personal Data Protection exercises legal control over the process of personal data processing and we provide full access to our personal data registers under the legal conditions..

Art. 9 Where we process your data

All personal data, which we process are processed in Bulgaria, but for the purposes of hosting and maintenance this information is located in Bulgaria. Third parties do not have access to your personal data, unless required by law.

Art.10 In which cases we will contact you

You have the choice of receiving information from us or not.

We are free to contact you, when and to the extent necessary for the performance of the services, which you have stated, of contractual obligations between us, to provide new information, directly related to services, which you have stated, in response to your inquiry, for the purpose of preserving your interests in connection with the use of our site or services, or on the basis of a legal requirement. We have the right to send an email newsletter from the site, which newsletter you subscribed to with your email address.

We will not contact you for marketing purposes by e-mail,phone, чрез текстови съобщения, или по пощата, освен ако не сте ни дали предварителното си изрично съгласие, или комуникацията е пряко свързана с Вас и отговаря на изискванията на Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679),

Чл.11 Как можете да получите достъп, коригиране или заличаване на Вашите лични данни

Вие имате право по всяко време да поискате от нас:

  • достъп до Вашите лични данни, събрани в процеса на предоставяне и ползване на услугите, включително: потвърждение дали обработваме Ваши лични данни, какви категории са те, целите на това обработване, и получателите, на които данните се разкриват, както и съобщение с копие на личните Ви данни, които се обработват, и техния източник;
  • коригиране на информация, която сте заявили при нас, когато е станала невярна или неактуална, напр. на email адреса си, и каквато и да е друга информация;
  • заличаване или блокиране на Ваши лични данни, когато обработването им не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни или на Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679);
  • уведомяване за това коригиране, заличаване или блокиране на третите лица, на които са били разкрити личните Ви данни, освен когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Желаното от Вас действие по предоставянето на достъп, коригиране, заличаване или блокиране на лични данни се извършва единствено по отношение на Вашите лични данни. Извършването му е безплатно.

За да поискате достъп, коригиране, заличаване или блокиране на Вашите лични данни, които обработваме, е необходимо да изпратите до нас писмено заявление, което съдържа:

1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

2. описание на искането;

3. предпочитана форма за предоставяне на информацията по чл. 28, ал. 1;

4. подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

5. нотариално заверено пълномощно, когато се подава от упълномощено лице. Заявлението може да бъде подписано и с електронен подпис.

Заявлението се изпраща на email: office@nsk-bg.com

Ние ще изпълним искането Ви за достъп, коригиране, заличаване или блокиране в срок до 14 дни, при спазване на законовите изисквания и изключения в тази връзка.

Вие ще бъдете уведомени за решението за извършване на поисканото действие или отказа за това съгласно изискванията на закона. Уведомлението за това ще Ви бъде изпратено по пощата с обратна разписка или може да се получи лично срещу подпис.

Чл.12 Как може да подадете възражение или оплакване срещу обработването на лични данни

В предвидените от закона случаи, Вие имате право да:

  • възразите пред нас срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;
  • да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг;
  • да бъдете уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от Ваше име за целите по предходната точка на този член, като Ви бъде предоставена възможност да възразите срещу такова разкриване или използване.

Ако желаете да направите каквото и да оплакване за начина, по който се обработват Вашите данни, можете да се свържете с нас на office@nsk-bg.com. Ако не сте удовлетворени от нашия отговор или не смятате, че обработваме данните Ви по законосъобразен начин, можете да се обърнете към компетентния орган за защитата на личните данни – Комисия за защита на личните данни.

Address: city. Sofia 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2

тел.: 02/915 35 18, 02/915 35 15, 02/915 35 19, факс: 02/915 35 25

E-mail: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

Чл.13 Налични мерки за сигурност за защита на Вашата информация от загуба, злоупотреба или промяна

Когато ни давате лична информация, ние предприемаме действия да осигурим тя да бъде обработвана по сигурен начин. Уебсайтът nsk-bg.com ползва протокол за защитена комуникация SSL сертификат. HTTPS удостоверява сайта и съответния уеб сървър, на който е качен. Също така двупосочно криптира връзката между клиент и сървър, което осигурява защита срещу подслушване, подправяне или фалшифициране на съдържанието на съобщенията. На практика това дава достатъчно гаранции, че потребителят се свързва с правилния сайт (а не фалшиво копие), както и гарантира, че съдържанието на съобщенията между потребителя и сайта не може да се прочете или подправи от трети страни. Допълнителна информация за HTTPS (https://bg.wikipedia.org/wiki/HTTPS).

Не-чувствителна информация (Вашия email адрес, и т.н.) се предава обичайно през интернет, и за това никога не може да бъде гарантирана 100% сигурност. В тази връзка, макар, че се стремим да защитим Вашата информация, не можем да гарантираме сигурността на информация, която ни изпращате, и Вие правите това на свой риск. След като получим Вашата информация, полагаме максимални усилия да осигурим сигурността й на нашите системи.

Чл.14 Профилиране

Няма да използваме автоматично вземане на решения или профилиране.

Art. 15 Използване на „бисквитки“(‘cookies’)

Като много други уеб-сайтове, така и нашият използва бисквитки. „Бисквитките“ са малки обособени пакети информация, изпращана от дадена организация към Вашия компютър, за да Ви разпознае при Ваше посещение. Те събират статистически данни за действията Ви в браузъра. Това ни позволява да проследим модели на потребителския трафик, както и да разработваме статистически анализи за използването на услугите, като времето, прекарвано на уеб-сайта и страниците, което се посещават най-често. Бисквитките не Ви идентифицират като личност, а обобщените статистически данни не включват лична информация. Бисквитките ни помагат да подобрим уеб-сайта и да предоставяме по-добра персонализирана услуга.

Съгласявайки се да използвате този сайт и услугите му, Вие изразявате съгласие за използването на „бисквитки“, включително бисквитките на Google Analytics.

Ако предпочитате да не получавате „бисквитки“ докато разглеждате Уебсайта или чрез HTML форматирани имейли, бихте могли да ги откажете. За целта можете да настроите интернет браузъра си да предупреждава преди да приеме бисквитка или да откажете бисквитки, когато Ви сигнализира за наличието им. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню ‘Опции’ или ‘Предпочитания’ на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, както и за по-подробна информация, можете да използвате бутона ‘Помощ’ от менютата на Вашия браузър.

Чл.16 Линкове към други сайтове

Нашият уеб-сайт може да съдържа линкове към други уеб-сайтове, управлявани от други организации. Тази политика за поверителност се прилага само за нашия сайт, so, че Ви насърчаваме да прочетете изявленията за поверителност на другите уеб-сайтове, които посещавате. Ние не отговаряме за политиката за сигурност на други уеб-сайтове, дори ако използвате линкове от нашия сайт, за да достигнете до тях.

Наред с това, ако сте попаднали на нашия уеб-сайт чрез сайта на трето лице, ние не можем да носим отговорност за политиката за поверителност и практиките на собствениците и администраторите на сайта на това трето лице и Ви препоръчваме да проверите неговата Политика за поверителност.

Art. 17 Прехвърляне на лична информация извън Европа

Като част от услугите, които Ви предоставяме, информацията, която ни предоставяте може да бъде прехвърляна до страни извън Европейския съюз („ЕС“). Тези страни може да нямат подобни закони за защита на личните данни като България. Като предоставяте личните си данни, Вие се съгласявате с това прехвърляне, съхранение, или обработване. Ако прехвърляме Ваша информация извън ЕС по този начин, ние ще вземем подходящи мерки за сигурност, за да осигурим защитата на личната Ви информация в съответствие с тази Политика за поверителност.

Ако използвате услугите ни докато сте извън ЕС, Вашата информация може да бъде прехвърляна извън ЕС, за да Ви бъдат предоставени тези услуги.

Чл.18 Преразглеждане на тази Политика

Преглеждаме редовно тази Политика, за да осигурим качествена и законосъобразна защита на Вашите лични данни. Тази Политика е последно актуализирана през март 2018 G. и е в съответствие с Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679).

We use cookies, to guarantee, that we provide you with the best experience on our website.
If you continue to use this site, we will accept, that you accept privacy policy!